Hírek, Videós tartalom

A 22 éves Lin Gaoyuan egyelőre távol tartja Xu Xin-t a vébétől

A világranglistát vezető Ding Ning élt a második eséllyel, a férfiaknál viszont meglepetés született Kína világbajnoki válogató versenyén.

 

Ding Ning (Ting Ning) a verseny első fázisában, és ma, az egyetlen VB-helyért lezajlott rájátszásban is felülmúlta Chen Menget (Csen Meng) és Feng Yalant (Feng Je-lan), ezzel biztosította tagságát a Düsseldorfba utazó kínai válogatottban.  Rajta kívül ez még az alapszakaszt hibátlanul teljesítő Liu Shiwenről (Liu Si-ven) mondható el.

Az erősebb nem selejtezőjét sem Zhang Jike (Csang Csi-ko), sem Ma Long (Ma Lung) nem tudta befejezni sérülés miatt. Mivel az első körben Fan Zhendong (Fan Csen-tung) már megszerezte a maga kvótáját, a nagy négyes utolsó tagja, Xu Xin (Hszü Hszin) joggal reménykedett abban, hogy ma ő is célba ér. Azonban a rendező városban, Shenzhenben született Lin Gaoyuan (Lin Kao-jüan) élt a hazai pálya előnyével, és keresztül húzta nagynevű ellenfele számításait. Előbb nagy meccsen legyőzte Xu-t, majd meglehetősen simán Zhou Yu-t (Csou Jü) is, ezzel kivívta a vb-részvétel jogát.

 

Lin Gaoyuan – Xu Xin, 2017. március 10.

 

Mind a férfi, mind a női keretben kiadó még három hely. Ezek betöltéséről az edzők döntenek majd. Ma Long teljesítménye meggyőző volt, a derékbántalmai sem tűnnek tartósnak; az ő kihagyása elképzelhetetlen. Zhang Jike bokája viszont nehezen gyógyul, szereplése az egészségi állapotán múlik. Xu Xin viszont mintha vesztett volna régi fényéből. A tollszáras géniusz egy idő óta mintha helyben járna. Ez pedig, a tehetségeket szakmányban gyártó Kínában – elég kockázatos.

 

Lin Gaoyuan