Hírek

Az asztalitenisz új generációja

Az asztalitenisz új generációja

Az asztalitenisz rettentő gyorsan fejlődik, ehhez semmi kétség nem fér. A nagy asztalitenisz márkák, mint a Butterfly, Stiga vagy a Tibhar, mindent megtesznek, hogy ez a felfelé ívelő pálya tartós legyen. Sorra dobják piacra a jobbnál jobb borításokat, ütőfákat, és dolgoznak a legkorszerűbb pingpong adogató gépeken is. Mindemellett olyan új játékosok állnak asztalhoz, akik szintén nagyban hozzájárulnak ehhez az átalakuláshoz.

Összeállítottunk egy kis listát azokról a játékosokról akiktől jogosan tartanak a jelenlegi világelsők:

Hugo Marinho Borges Calderano (Jelenlegi világranglista helyezés: 17)

Hugo Calderano 1996 Június 22.-én született Rio de Janiero-ban. Jobbkezes asztalitenisz játékos. 14 éves korában elhagyta szülővárosát és São Caetano do Sul-ba költözött, hogy a Brazil Nemzeti csapatban játszhasson. 2013-ban Hugo volt a legfiatalabb játékos a szettet tudott nyerni az ITTF World Tour-on. Továbbá Ő volt az első játékos aki ugyanabban az évben első lett az ITTF Junior Circuit-on és a World Tour-on is, férfi egyéni számban. 2014-ben történelmet írt, amikor megszerezte Brazíliának az első bronzérmet a Az Ifjúsági Olimpiai Játékokon, Kínában. Ez volt Brazília történelmének első asztalitenisz érme, Olimpiai játékokon.

 

Simon Gauzy (Jelenlegi világranglista helyezés: 9)

Simon Gauzy  1994 Október 25.-én született. Francia asztalitenisz játékos.  Egyértelműen a franca asztalitenisz jelene és jövője. Ő volt a legfiatalabb játékos aki csatlakozott az INSEP-hez (Ez tulajdonképpen a Franca Nemzeti csapat). Korai éveiben az edzői és maga Jean-Philippe Gatien is csodálta az odaadásáért és a szenvedélyéért. Fényes jövő áll még előtte.

 

Patrick Franziska (Jelenlegi világranglista helyezés: 43)

Patrick Franziska, 1992 Június 11.-én született. Jobbkezes német asztaliteniszező.

A TSV 1875 Höchst klubbjában debütált. 2012-ben megnyerte az ITTF Russian Open-t, 2013-ban az ITTF Qatar Opent. Ugyanebben az évben Timo Boll-al az oldalán az ITTF German Open-en is első helyezést értek el, párosban. A 2015-ös világbajnokságon a negyeddöntőkig jutott; számos sikere közül, talán ez volt a legnagyobb.

 

Fan Zhendong (Jelenlegi világranglista helyezés: 2)

Őt talán nem is szükséges bemutatni. Uralja az élmezőnyt; a világranglista második helyén tanyázik Dimitrij Ovtcharov után. Ő a jelenlegi világelső legnagyobb ellenfele.  A 2017-es világbajnokság és a 2015-ös ITTF Liebherr második helyezettje. Rengeteg World Tour győztese és valószínűleg a jövőbeli világranglista vezető.

 

Tomokazu Harimoto (Jelenlegi világranglista helyezés: 11)

Tomokazu Harimoto, kínai származású Japán asztalitenisz játékos. 2003 Június 27.-én született. Hazájában”Szörny”-ként becézik és az évszázad tehetségének tartják.

Két éves korában kezdett asztaliteniszezni. A történelem legfiatalabb játékosa aki World Tour döntőig jutott. Bár ott kikapott, de így is be írta magát a nagy asztalitenisz könyvbe. 13 éves korában szerezte az első World Tour érmét. Az nem rossz ugye?  A 2017-es világbajnokságon megverte az akkori világranglista 6. helyezettjét,  Jun Mizutani-t amivel egészen a negyeddöntőig jutott. Itt sajnos Xu Xin jobbnak bizonyult. A China Open-en az egész világot lenyűgözte, amikor Vladimir Samsonov-ot és Koki Niva-t is megverte. Legnagyobb sikerét azonban  a Czech Open hozta 2017-ben, amikor Timo Boll-t 4-2-re verte a döntőben, amivel a legfiatalabb World Tour győztes címet érdemelte ki.

Tekintsétek meg ezt az összefoglaló videót, ezekről a fantasztikus játékosokról, az asztalitenisz új generációjáról:

Kedveljétek Facebook oldaunkat is!

Néhány további érdekes cikkünk:

ITTF férfi ranglista 2018

Fred Perry, két sportág bajnoka 

Nagyszerű gyakorló videók