Hírek

Az Ecseki-Szudi pár és Nagyváradi Mercédesz maradt állva Zágrábban

A Challenge-sorozat zágrábi állomásán ma megkezdődtek a főtábla küzdelmei. Öt női és két férfi játékosunkért, valamint három párosunkért szoríthattunk.

Lakatos Tamás a selejtezőből indult, és többek között egy dél-koreait is legyőzve került a legjobb 64 közé. A sorsolással nem volt szerencséje, hiszen a 3. helyen kiemelt Aruna Quadrit kapta. Négy szettben ki is kapott a nigériaitól.

Nem járt jobban a Lakatoshoz hasonló utat bejáró Ecseki Nándor sem, akinek a “finn” Oláh Benedek parancsolt megálljt (2:4). A következő körben sajnos Oláh is kapitulált, mégpedig a világranglistán 30 hellyel mögötte tanyázó indiai Gnanasekaran ellen.

Ecseki Nándi – Szudi Ádám oldalán – párosban javított. 3:1 arányban győzték le a Cho – Park dél-koreai kettőst. Ha holnap 14 órakor túljutnak a cseh Tomas KonecnyTomas Polansky duón, már biztos érmesek. De első kiemeltként valószínű, hogy ennél is többre vágynak.

Ami a fiúknak egyesben nem sikerült, azt Pergel Szandra dél körül elérte: a hongkongi Liu Qi legyőzésével bejutott a 32 közé. Pergel a minap Madarász Dóra oldalán nyert egy szettet (döntő szettet) 22:20-ra Szlovéniában, ma 1:1-es állásnál tolt egy 19:17-et… Végül 4:2-re nyert.

Épp, mint Nagyváradi Mercédesz (Rachel Moret ellen) és Madarász (ő Emmanuelle Lennon-t verte), akik így követték Szandit a következő körbe.

Kiesett viszont Ambrus Krisztina és Bálint Bernadett. Előbbi a japán Shibatával (0:4), utóbbi a thaiföldi Nathana Komwonggal nem bírt (2:4).

A felemásra sikerült első kör után abban biztosak lehettünk, hogy a nyolcaddöntőben is lesz magyar, hiszen Nagyváradit és Madarászt a 2. fordulóban összehozta a véletlen. Némi meglepetésre a Budaörs versenyzője nyert 4:1-re. Nagyváradi holnap 11:20-tól a tajvani Liu Hsing-Yin-nel küzd majd a negyeddöntőért.

 

Nagyváradi Mercédesz (forrás: ittf.com)

 

Nem lesz hasonló feladata Pergel Szandrának, őt ugyanis az osztrák Polcanova megállította a második körben (0:4).

Elvéreztek női párosaink is, mindkét egység eléggé fájdalmas módon. Nagyváradi Mercédesz és Bálint Bernadett két szettnyi előnyt vesztegetett el két hongkongi ellen, s végül 3:2 arányban kikapott – döntő szett 9-re.

Az EB-bronzérmes Madarász-Pergel kettős a román Diaconu-Dragoman pártól szenvedett vereséget (1:3).

Ami azt illeti, ez nem Dóri napja volt.