Hírek

Elkezdődött a Qatar Open

Budapest és Újdelhi után mától új helyszínen folytatódik a World Tour-sorozat. Ez az első az ún. Platinum kategóriás versenyek közül, és Katarban osztják az eddigi legmagasabb pénzdíjat is, összesen 220.000 dollárt.

 

A díjazásnak megfelelő a mezőny is. A férfiaknál például csak Timo Boll hiányzik a sportág jelenlegi ikonjai közül, a kínaiak, Ma Long (Ma Lung), Fan Zhendong (Fan Csen-tung) és a többiek rajthoz állnak Dohában.

A nőknél Ding Ning (Ting Ning) és Liu Shiwen (Liu Si-ven) távollétében Zhu Yuling (Csu Jü-ling) az első kiemelt, de így sem gyenge a felhozatal. A világranglista 21. Shan Xiaona (Németország) éppen csak befért, tizenhatodikként, a kiemeltek közé…

Magyarországot Póta Georgina, Pergel Szandra, Madarász Dóra és Kosiba Dániel képviseli. Utóbbi túl is van a bemutatkozáson: 4:2 arányban alulmaradt a francia Quentin Robinot-val szemben. Következő ellenfele Mattias Karlsson (Svédország) lesz. Ma kezd Madarász Dóra is, mégpedig a hongkongi Mak Tze Wing ellen, és Pergel Szandi is, aki elsőre japán ellenfelet kapott, Morizono Mizukit.

Párosban az EB-bronzérmes Pergel – Madarász kettősnek,  és természetesen Póta Georginának, Matilda Ekholmnak  szurkolhatunk.

 

A teljes mai kínálat ITT olvasható. (Az időeltolódás +2 óra!)

Élő közvetítés (4 asztal!): https://tv.ittf.com/