Hírek, Videós tartalom

Liu Shiwen és Fan Zhendong a legcsodásabb

Véget ért a kínai válogatóverseny, a Marvellous 12 első fázisa. A két győztes már biztosan világbajnoki résztvevő.

 

Liu Shiwen (forrás: ittf.com)

 

Fan Zhendong (Fan Csen-tung) hamar összeszedett két vereséget a viadalon, miután az első fordulóban Lin Gaoyuan-tól (Lin Kao-jüan), a harmadikban Liu Dingshuo-tól (Liu Ting-suo) is kikapott. Utána viszont megállíthatatlannak bizonyult : nyolc győzelmet aratott zsinórban.

Legyőzte Ma Long-ot (Ma Lung) is, aki szintén egy korai botlással teremtett esélyt vetélytársának: a harmadik körben maradt alul Zhou Qihao-val (Csou Csi-hao) szemben. (A válogató első szakaszában csak két szettet kellett nyerni. Ez a szabály azért elég nagy teret adott a meglepetéseknek.)

A 9. fordulóban sorra került Fan Zhendong – Ma Long mérkőzés persze nem csak arról marad emlékezetes, hogy eldöntött egy prémium kategóriás tornát, hanem a prémium kategória feletti játékról is. Íme, az összefoglaló:

 

 

A győztes természetesen elégedett volt a teljesítményével. Mint mondta, sokat tanult, érettebbé vált Rio óta, és reméli, az új olimpiai ciklusban még fontosabb szerepet játszik majd a sportágban.

A hölgyeknél kevesebb ok volt az izgalomra. Liu Shiwen (Liu Si-ven) 11/11-es mutatóval zárt, ami ebben a tényleg csodás játékosokból álló mezőnyben szinte hihetetlen teljesítmény. Végig meggyőzőbb volt a világranglistát vezető Ding Ningnél (Ting Ning),  és kettejük párharcát is megérdemelten nyerte meg.

 

Liu Shiwen – Ding Ning 

 

Ma szünnap van Shenzhenben, de holnap folytatódik a küzdelem a további 4-4 vb-helyért. A nemenként megmaradt 11 versenyzőhöz még egy-egy fő csatlakozik. (A legújabb hírek szerint Zhang Jike – Csang Csi-ko – továbbra is harcképtelen, ezért a férfiaknál két új ember indul, Shang Kun /Sang Kun/ – és Zhou Kai /Csou Kaj/. A nőknél Che Xiaoxi /Csö Hsziao-hszi/ kap esélyt.) Az új összetételű tizenkettőkből négyes csoportokat alakítanak ki. Ezekből csak az első juthat a verseny harmadik szakaszába.

 

 

Marvellous 12, végeredmény

Férfiak:

1. Fan Zhendong 9/2
2. Ma Long 9/2
3. Lin Gaoyuan 8/3
4. Xu Xin 8/3
5. Liang Jingkun 6/5
6. Zhou Qihao 6/5
7. Zhou Yu 5/6
8. Xu Chenhao 4/7
9. Yan An 4/7
10. Liu Dingshuo 3/8
11. Fang Bo 2/9
12. Zhang Jike 2/9 (sérülés miatt visszalépett)

 

Nők:

1. Liu Shiwen 11/0
2. Ding Ning 9/2
3. Chen Meng 6/5
4. Feng Yalan 6/5
5. Mu Zi 6/5
6. Zhu Yuling 5/6
7. Chen Ke 4/7
8. Li Jiayi 4/7
9. Wang Manyu 4/7
10. Yuan Xuejiao 4/7
11. Wu Yang 4/7
12. Gu Yuting 3/8

 

 

Második fázis, férfiak:

“A” csoport:

Xu Xin
Fang Bo
Xu Chenhao
Liang Jingkun

 

“B” csoport:

Lin Gaoyuan
Shang Kun
Yan An
Zhou Qihao

 

“C” csoport:

Ma Long
Zhou Kai
Liu Dingshuo
Zhou Yu

 

Második fázis, nők:

“A” csoport:

Chen Meng
Mu Zi
Wu Yang
Yuan Xueijao

 

“B” csoport:

Ding Ning
Gu Yuting
Wang Manyu
Chen Ke

 

“C” csoport:

Feng Yalan
Li Jiayi
Zhu Yuling
Che Xiaoxi