Érdekesség, Hírek

Milliárdosok pingpong ütővel

Milliárdosok pingpong ütővel

Vasárnap a Berkshire Hathaway éves közgyűlésén Bill Gates és Warren Buffett folytatta hagyományát. A két milliárdos szenvedélye az asztalitenisz és a bridzs.

 

Ahelyett, hogy egymás ellen játszottak volna, Ariel Hsing-et választották ellenfélnek, aki tagja volt Amerika olimpiai csapatának 2012-ben.

A kapcsolatuk azonban Hsing-gel nem friss. Először 2005-ben találkoztak (Ekkor Hsing 9 éves volt), amikor a milliárdos bridzspartnere, Sharon Osberg meghívta Buffet 75. születésnapjára.

Sokat játszottak, de természetesen Warrennek esélye sem volt a kaliforniai tehetség ellen.

 

“Az egyetlen módja az lett volna, hogy győzni tudjak ellene, ha valaki lefogja” – nyilatkozta a Wall Street Journal-nak.

 

2007-ben Buffet meghívta Hsinget és családját a Berkshire Hathaway ülésére, és ingyen cukorkát ajánlott fel annak, aki meg tudja verni az akkor 11 éves pingpongost.

Több tucat ember próbálkozott, köztük Bill Gates is, de eredménytelenül; pontot sem értek el ellene, így Buffet összes cukorkája a zsebében maradt.

 

2013-ban újra próbálkoztak, esélytelenül. Erről egy videó felvételt is tudunk mutatni, ahol ketten tesznek kísérletet ellene.. hátha! 🙂

 

Volt, hogy egy picivel nagyobb ütővel is próbálkoztak, hogy több esélyük legyen:

 

A sok sikertelen próbálkozás ellenére, vasárnap Bill továbbra is lelkesen állt az asztalhoz:

 

 

Végül maradtak a bridzsnél; az mégiscsak inkább az ő tempójuk! 🙂