Hírek

Olimpiai bajnok asztaliteniszező irányítja az egyik sportolói falut Phjongcshangban

Olimpiai bajnok asztaliteniszező irányítja az egyik sportolói falut Phjongcshangban

Rju Szeung Min, a 2004-es athéni olimpiai asztalitenisz-bajnoka irányítja az egyik sportolói falut a ehét pénteken kezdődő phjongcshangi téli olimpián.

 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja elmondta, hogy a phjongcshangi faluban bankok, postahivatalok, vegyesboltok, mosodák, virágüzletek, szépségszalonok, edzőközpontok, imaházak is várják a versenyzőket, ráadásul ezek  ötperces sétatávolságon belül elérhetőek.

 

A 35 éves Rju hangsúlyozta, az étkezéstől a zuhanyozásig minden jól működik. “Aggódtam a hűvös időjárás miatt, de a  melegvíz-szolgáltatással és az apartmanok fűtési rendszerével sincs gond” – tette hozzá.

Rju Szeung Min közölte, tudja, mi kell ahhoz, hogy a sportolók  kellemesen érezzék magunkat a játékokon, hiszen 2004-ben ő nyerte a  férfi egyest az athéni olimpia asztalitenisz-versenyén.

A havas sportágak otthonául szolgáló phjongcshangi hegyeknél,  illetve a jeges sportok versenyeinek otthont adó, tengerparti  Kangnungban fekvő két létesítmény összesen 6800 főt, versenyzőt és  kísérőt tud fogadni.

A 922 lakásos kangnungi falu az olimpia idején üzemel, a 600  lakásos phjongcshangi viszont a paralimpián is. Előbbi 5,2  milliárd, utóbbi 4,34 milliárd forintnak megfelelő vonba került. A  játékokon 92 ország 2900 sportolója vesz részt.

 

Forrás: Kisalföld

Vélemény, hozzászólás?