Hírek, Videós tartalom

Örömök és csalódások

Örömök és csalódások

A címet a felejthetetlen Sebes Gusztávtól kölcsönöztük. Önéletrajzi kötete ma is olvasásra érdemes, tanulságos írás, ráadásul passzol is a magyarok tegnapi vb-szerepléséhez.

 

Előbb a csalódásokról. Kiesett a Póta Georgina, Matilda Ekholm és az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős a világbajnokság első fordulójában. Nem kérdés, hogy mindkét egységtől többet vártunk, többet reméltünk.

Ami azt illeti, Pótáék első kiemeltként kaphattak volna könnyebb ellenfelet is. A  Tatjana Bilenko, Viktorija Pavlovics  ukrán-fehérorosz duónál kevés kellemetlenebb stílusú páros van a mezőnyben. Ebből az első játszmában még nem sok látszott, a folytatásban viszont annál több. Gina egy bizonytalan időszak után szépen rátalált a helyes pörgető mozdulatra, de nem tudta zavarba hozni a szívósan védekező szláv lányokat.  Ekholm  játéka még kevésbé érvényesült, ráadásul a svéd minden határozatlan mozdulatát azonnal büntette a szemcse. Persze távolról sem Ekholm miatt ment el a mérkőzés. Pavlovicsék jól játszottak, és amikor kellett – például az utolsó labdamenetnél – szerencséjük is volt.

 

Póta, Ekholm – Bilenko, Pavlovics
(A mérkőzés megtekintéséhez – az ugráshoz az ITTV oldalára – kattintson a képre! )

Nem állt hadilábon a szerencsével Martin Allegro és Florent Lambiet sem, de az ő továbbjutásuk sem írható a véletlen számlájára. A belgák a világranglista helyezésük alapján nagyjából ott tartanak, ahol Ecsekiék, és a két pár átlagéletkora is szinte megegyezik. Ennek megfelelően rendkívül izgalmasan alakult a meccs, amelyen hiába vezettek a mieink 2:0-ra és 3:2-re is, végül búcsúzniuk kellett.

Nem volt oka az izgalomra a Lakatos Tamásnak és Nagy Krisztiánnak. A Timo Boll-lal és Ma Longgal (Ma Lung)  vívott találkozójukat egyfajta jutalomjátéknak tekinthető.

Lakatos és Nagy egyesben főtáblára került, de Ecseki és Szudi ebben a számban sincs már versenyben. Főleg előbbi veresége fájó: a skót Gavin Rumgay nem jobb nála. Legfeljebb tapasztaltabb.

Nándi nevét már a vegyes páros mezőnyében is hiába keressük, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a tegnapi nem az ő napja volt. (Madarász Dórával egy fordulón jutottak túl . A második körben az egyiptomi  Omar Asszar és Dina Mesref 4:0-ra nyert ellenük.)

Másik vegyes párosunk  viszont áll még, ráadásul Nagy Krisztián és Pergel Szandra rögtön a nyolcaddöntőig menetelt. 1:3-ról fordítottak az ausztrál Kane Townsend és Sarah Tan ellen, majd imponáló fölénnyel vertek egy brazil kettőst. Holnap 10 órakor az első kiemelt dél-koreai párossal mérkőznek a nyolc közé kerülésért.

A 16 közé kerülhet a Madarász és Pergel is. Kicsit hektikus meccset játszottak a cseh-szlovák (de nem csehszlovák) Adamkova, Kukulkova párral, de végül megérdemelten győztek. Bízunk benne, hogy ma este hatkor a spanyol színeket képviselő Galina Dvorak és Maria Xiao sem jelent majd akadályt.

 

 

A tegnapi magyar vonatkozású eredmények:

Férfi egyes, selejtező: 

14. csoport:
Lakatos Tamás–Thameur Mamia (tunéziai) 4:0 (14, 10, 7, 4)

17. csoport:
Szudi Ádám–Kunal Chodri (amerikai) 4:1 (6, 6, 5, –10, 10)

31. csoport:
Ecseki Nándor–Eskil Lindholm (norvég) 4:2 (–10, 4, 5, –9, 5, 7)

36. csoport:
Nagy Krisztián–Passara Pattaratorn (thaiföldi) 4:1 (5, –9, 5, 8, 3) (Nagy győzelme ITT újranézhető!)

 

A főtáblára jutásért: 

Szudi Ádám–Aliakszandr Khanin (fehérorosz) 1:4 (–6, 9, –5, –7, –5) (Szeretné látni? Kattintson IDE!)
Lakatos Tamás–Supanut Wisutmaythangkoon (thaiföldi) 4:2 (–6, –8, 10, 9, 8, 5)
Ecseki Nándor–Gavin Rumgay (skót) 2:4 (–7, 9, –5, –12, 7, –8)
Nagy Krisztián–Vitor Ishiy (brazil) 4:0 (10, 9, 9, 3) (A teljes mérkőzést megnézheti ITT!)

 

Férfi páros: 

A 32 közé jutásért:

Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Martin Allegro, Florent Lambiet (belga) 3:4 (7, 9, –7, –8, 7, –5, –9)
Lakatos Tamás, Nagy Krisztián–Timo Boll, Ma Long (német, kínai) 0:4 (–5, –6, –9, –1)

 

Női páros:

A 32 közé jutásért:

Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd)–Tatjana Bilenko, Viktorija Pavlovics (ukrán, fehérorosz) 2:4 (4, –7, –9, 8, –8, –11)
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Karin Adamkova, Tatiana Kukulkova (cseh, szlovák) 4:2 (10, –8, 12, 2, –5, 2)

 

Vegyes páros:

A 32 közé jutásért:

Nagy Krisztián, Pergel Szandra–Kane Townsend, Sarah Tan (ausztrál) 4:3 (3, –8, –4, –6, 4, 2, 2)
Ecseki Nándor, Madarász Dóra–Cristian Pletea, Adina Diaconu (román) 4:0 (7, 7, 8, 6)