Hírek

Peter Sartz svéd kalandokba vág

2017 januárjától Peter Svartz átvette a svéd női válogatott vezetőedzői pozícióját. Nem is indult rosszul az év, ugyanis Matilda Ekholm és Li Fen is sikerekről tud beszámolni, ami részben az ő nevéhez is köthető.

19 év dániai edzősködés, és sportigazgatóként eltöltött idő után Peter visszatér a svéd nemzeti csapathoz mint a női válogatott vezetőedzője. Peter Blomquisttal, Peter Anderssonnal és Ulf Carlssonnal egy csapatot alkotva azon fognak dolgozni, hogy még magasabb színvonalra emeljék a svéd hölgyek játékát.

A kemény munka meghozza a gyümölcsét.

Mondhatni, nem aprózza el az új edző, ugyanis a 2017-es Swiss Openen a két svéd lány, Matilda Ekholm és Li Fen játszotta a döntőt, ami azért valljuk be, nem kis eredmény. Repülőrajtját az is bizonyítja, hogy múlt hétvégén a Seamaster ITTF World Tour India Open-en Ekholm döntőt játszott egyéniben, a párost pedig a mi Póta Georginánk oldalán meg is nyerték.

A Swiss Open döntőjét ITT, az India Open egyéni döntőjét ITT, Gina és Ekholm páros győzelmét pedig ITT nézhetitek meg.

Az elképzelései tehát működni látszanak.

A 2017-es svéd Junior és Kadet Open-en Peter feladata az lesz, hogy a fiatal tehetségek játékát finomítgassa, ugyanis Svédországban meglehetősen sokan vannak.

“Olyan jó ismét itthon, a svéd nemzeti csapatnál. Egyszer már voltam olimpián Svédországgal és négyszer Dániával. Most a célom az, hogy a svéd női csapatot az olimpiáig vigyem, és egyáltalán nem érzem ezt lehetetlennek” – mondta Peter Sartz.

Rengeteg tapasztalattal rendelkezik, de még mindig úgy érzi, hogy van hova továbbfejlődni.

“Az asztalitenisz az életem. Embereket tanítani, különösen a fiatal tehetségeket, a legjobb dolog amit tehetek.

A célom az, hogy egyéniben és csapatban is a legjobbra fejlesszük magunkat; érmeket szeretnénk szerezni különféle bajnokságokban. 2020-ban pedig meglepetést fogunk okozni az ázsiai nemzeteknek” – nyilatkozta az ITTF-nek 2016 végén.

 

Forrás: ittf.com