Hírek

Qatar Open: egyesben nem lesz magyar a főtáblán

Kosiba Dániel és Madarász Dóra nyeretlenként, Póta Georgina és Pergel Szandra egy-egy győzelemmel és vereséggel már a selejtezők után búcsúzott a katari World Tour egyéni számától.

 

Egyetlen férfi indulónk már tegnap lejátszotta mindkét találkozóját, így ma már csak a hölgyekért szoríthattunk.

Mint korábban megírtuk, Pergel Szandra ma reggel 4:0-ra kikapott Li Jie-től. A hollandnak ezek után egy szűk vereség (3:4) is belefért a japán Morizono Mizuki ellen, mert a körbeverés ellenére továbbjutott. Pergel harmadik lett, kiesett.

Egy esetleges körbeverésben Madarász Dóra is bízhatott, de a világranglistán a 22. helyen álló szingapúri Zeng Jian túlságosan erős ellenfélnek bizonyult.

 

Madarász Dóra (forrás: ittf.com)

 

Nem került a legjobb 32 közé Póta Georgina sem, miután némiképp váratlanul vereséget szenvedett Soo Wai Yam Minnie-től; alig öt napja, Indiában, legyőzte a hongkongit.

Természetesen szurkoltunk a finn színekben versenyző Oláh Benedeknek is, de sajnos ő sem “élte túl” a kvalifikációt. A BVSC pingpongosát a német Steffen Mengel ütötte el a további küzdelmektől.

A lányok párosban javíthatnak: Madarász és Pergel holnap reggel nyolckor áll asztalhoz a harmadik kiemelt Li Jie – Li Qian páros ellen. (Az útiokmányok szerint ez egy holland – lengyel duó…)

Ami azt illeti, nem volt kegyes a sors a 4. helyen rangsorolt Póta Georgina – Matilda Ekholm duóhoz sem: kínai vetélytársakat kaptak, Chen Menget (Csen Meng) és Wang Manyu-t (Vang Man-jü). Ez az összecsapás magyar idő szerint 8:45-kor kezdődik.

 

A ma lejátszott mérkőzések eredményei.

Élő közvetítés.