Hírek

World Tour Budapest

World Tour Budapest

Az ITTF tavaly Májusban közölt menetrendje szerint, idén is a World Tour Budapest nyitja a sorozatot, a magyar asztalitenisz közösség legnagyobb örömére.

A menetrendbe 6 normál és 6, úgynevezett “platina” esemény fog tartozni. A “miénk” normál kategóriába sorolódik.

Minden eseményen lehet gyűjteni a pontokat, és a legtöbbet összegyűjtő 16 játékos  az év végén ismét asztalhoz állhat, immáron a World Tour döntőjében. A döntő helyszíne még nem tisztázott.

 

A 2018-as World Tour-naptár (a nemzetközi szövetség honlapja alapján) a következőképpen néz ki:

A normál versenyek:
Budapest, január 18-21.
Hongkong, május 24-27.
Fukuoka, június 7-10.
Panagyurishte (Bulgária), augusztus 16-19.
Olomouc, augusztus 23-26.
Stockholm, november 1-4.

A platina versenyek:
Doha, március 8-11.
Bréma, március 23-25.
Sencsen, május 31.-június 3.
Incshon, július 19-22.
Linz, október 4-7.
Gold Coast, november 8-11.

 

A labdák idén is a BOK csarnokban fognak kopogni, csakúgy mint tavaly, Január 16–21. között. A legutóbbi asztalitenisz rendezvényen is tökéletesen megfeleltek a helyszín adottságai, így a szervezők nem érezték szükségesnek, hogy változtassanak.

Ami a nevezéseket illeti:

Több mint 400 nevezés érkezett. Kínából és más országokból is érkeznek hatalmas nevek. Ha megengeditek felsorolok párat: Fan Zhendong, Chen Meng, Vladimir Samsonov, Emmanuel Lebesson, Póta Georgina,és persze az egész magyar élmezőny!

Díjazás

A Magyar Asztalitenisz Szövetség tájékoztatása alapján,  játékosokat az idei 100 ezer helyett hazai rekordnak számító 150 ezer dollár pénzdíj várja, a jegyárak viszont nem változnak, a belépőket a helyszínen lehet megvenni. A nézők minél jobb kiszolgálása érdekében az utolsó napokon ezúttal az asztalokhoz sokkal közelebb foglalhatnak majd helyet. Az elődöntők és döntők előtti bevonulást hang- és fényeffektusokkal színesített show-elemek kísérik, ezzel is fokozva a hangulatot.

Újdonságnak számít az is, hogy multiball technikát fognak alkalmazni, ami annyit tesz, a játékvezetők mindig új labdát fognak adni a játékosoknak, hogy ne kelljen időt tölteni a vissza hozatalukkal.

Javasolt minden magyar asztalitenisz játékosnak kilátogatni, ugyanis testközelből szemlélve a világklasszisokat egy őrületes élmény és hatalmas tanulási lehetőség.

Ami a jegyárakat illeti:

Jegyek a helyszínen belépéskor válthatók változatlan árakon:
2018. január 16-19. 1500 Ft (diák, nyugdíjas, versenyzői engedélyes kedvezményes ár 1000 Ft)
2018. január 20-21. 2000 Ft (diák, nyugdíjas, versenyzői engedélyes kedvezményes ár 1500 Ft)
2018. január 16-21. bérlet 8000 Ft


Reméljük minden fontos információt megosztottunk; amennyiben hiányosságot észleltek, vagy kérdésetek van, jelezzétek a kapcsolati űrlapunkon keresztül:

Beküldés

És kedveljétek Facebook oldaunkat is!

Néhány további érdekes cikkünk:

ITTF férfi ranglista 2018

Fred Perry, két sportág bajnoka 

Nagyszerű gyakorló videók